Expertise

De meeste artsen hebben voor bepaalde ziekten of aandoeningen extra interesse.

Zo zijn er bedrijfsartsen, die zich hebben doorontwikkeld tot Klinisch Arbeidsgeneeskundigen en in ziekenhuizen deel uit maken van een specialisten-team, zoals hart- en longziekten, huidziekten, etc.

Zij zijn verenigd in de NVKA.

Na mijn opleiding tot bedrijfsarts in de periode 1989 t/m 1992, heb ook ik interesses ontwikkeld en enkele opleidingen gevolgd.

 

Op mijn bedrijfsartsspreekuur komen veel werknemers met klachten en aandoeningen van het houding- en bewegingsapparaat. Daarom heb ik in 1994 de opleiding gevolgd tot arts Manuele Geneeskundige. Daarna volgde ik de basisscholing sportgeneeskundige, in 2005.

 

Vanaf 2011 verdiep ik mij in voeding en leefstijl. Deze kennis is actueel, nu welvaartsziekten steeds vaker en vroeger optreden.

 

Tevens komen op mijn bedrijfsspreekuur veel werknemers met psychische of psycho-sociale klachten en aandoeningen. In 2015 heb ik een opleiding tot Strategisch Coach gevolgd. De basiscursus Positive Health heb ik in 2018 gevolgd en is een waardevolle aanvulling op mijn coaching activiteiten.