Voeding en Leefstijl

Page is under construction.

In de wetenschap wordt steeds meer bekend over de gunstige invloed van voeding en leefstijl op vele ziekten en aandoeningen.

Vanaf 2011 ben ik, als ervaringsdeskundige, hierin expertise gaan ontwikkelen.

In dat jaar kreeg ik zelf gezondheidsklachten. De specialist schreef medicatie voor, waarvan ik tijdens het sporten last had. Vanaf dat moment ben  ik alternatieven hiervoor gaan onderzoeken.

Ik kwam erachter dat bepaalde voeding en voedingssupplementen bij mijn klachten net zo goed werkten als de voorgeschreven medicatie, echter zonder de bijwerkingen ervan.

 

In de wetenschap ontdekt men dat steeds meer ziekten en aandoeningen zijn te be├»nvloeden door voeding- en leefstijlaspecten. 

Ondanks deze wetenschap neemt de leeftijd, dat we klachtenvrij en gezond zijn, af. Dit komt omdat we steeds jonger last krijgen van zogenoemde welvaartsziekten. Onze levensverwachting daarentegen neemt nog steeds toe. Oftewel: het gat tussen onze klachtenvrije, gezonde jaren en onze levensverwachting neemt toe. Dit zal in de maatschappij, en ook op de arbeidsmarkt, steeds meer zijn weerslag hebben. 

Het wordt steeds moeilijker om gezond te blijven doorwerken tot je 67e jaar !

 

Door hierover gericht te adviseren, heb ik bij een aantal mensen (vaak werknemers van mijn voormalige klant-bedrijven) aardige resultaten kunnen behalen.