Voeding en Leefstijl

In de wetenschap wordt steeds meer bekend over de gunstige invloed van leefstijl, voeding en voedingssupplementen op vele ziekten en aandoeningen.

Vanaf 2011 ben ik, als ervaringsdeskundige, hierin expertise gaan ontwikkelen.

In dat jaar kreeg ik zelf gezondheidsklachten. De specialist schreef medicatie voor, waarvan ik tijdens het sporten last had. Vanaf dat moment ben  ik alternatieven hiervoor gaan onderzoeken.

Ik kwam erachter dat bepaalde voeding en voedingssupplementen bij mijn klachten net zo goed werkten als de voorgeschreven medicatie, echter zonder de bijwerkingen ervan.

 

In de wetenschap ontdekt men dat steeds meer ziekten en aandoeningen zijn te be├»nvloeden door voeding- en leefstijlaspecten. 

Ondanks deze wetenschap neemt onze klachtenvrije leeftijd af, we krijgen eerder last van welvaartsziekten. Onze levensverwachting daarentegen neemt toe, oftewel er vindt een daling plaats van onze gezonde jaren. Dit zal op het arbeidsmarkt zijn weerslag hebben.

Op die manier wordt het steeds moeilijker om gezond te blijven doorwerken, tot je 68e jaar !

 

Door hierover gericht te adviseren, heb ik bij een aantal werknemers van mijn klant-bedrijven veelbelovende resultaten kunnen behalen.